FORSIDE : LEDIGE STILLINGER : OM GRØNLAND : INDRYK ANNONCE : OM NJG :
SØG:

Nyeste artikler

Om grønland | Pituffik/Thule Air Base


Danish Arctic Contractors I/S, blev stiftet i 1952 af en række danske entrepenører, der siden har været aktive i opbygningen af bl.a. Sondrestrom Air Base samt Thule Air Base i Grønland. Grønlands Hjemmestyre indgik i 1985 i samarbejdet, idet Greenland Resources A/S og de seks firmaer i DAC etablerede Greenland Contractors I/S (GC) med henblik på gennemførelse af service- og vedligeholdelseskontrakter for US Air Force på baserne i Grønland.

I dag er det GC's opgave at drive Thule Air Base og alle de støttefunktioner, der er nødvendige for driften. Det gælder infrastrukturen, elproduktion, sundhedsvæsen, boliger, fritidsaktiviteter osv.Thule Air Base kan i virkeligheden sammenlignes med et lille bysamfund. Pga. basens beliggenhed i det nordvestlige hjørne af Grønland, i et ellers øde og ufremkommeligt område, er basen nødt til at indeholde alt, hvad der skal bruges for at få hverdagen til at fungere. Basen har fx lufthavn, eget brandvæsen, bibliotek, bowlinghal, hotel og bager, og selvfølgelig boliger til de ansatte.

Det amerikanske luftvåben, US Air Force, har ansvaret for den militære del af basens aktiviteter, mens GC har ansvaret for alt det udenom.


Mange typer job
Fordi GC's opgaver spænder så vidt, tilbyder GC også en masse spændende jobmuligheder for de ansatte, og for folk som godt kunne tænke sig at arbejde på en helt speciel arbejdsplads som Thule Air Base.

Vi ansætter folk indenfor næsten alle tænkelige typer job, og de ansatte har derfor mange forskellige former for uddannelse. Vi beskæftiger såvel faglærte som ufaglærte, specialister og ledende medarbejdere inden for adskillige områder.


Hvem laver hvad?
Operations står for den daglige drift og vedligeholdelse af basen samt for driften af de tekniske afdelinger, af lufthavnen, havnen, bradstatione og brændstofforsyningen.

Engineering udarbejder projekter, planer og strategier, der medvirker til en løbnede optimering af basens drift. Bistår de udførende afdelinger i GC med teknisk bistand, samt administrerer al USAFs ejendom og faste installationer i Thule. Miljøafdelingen –under Engineering – varetager dagelige opgavers om affldshåndtering, genbrugsprogram og forebyggende miljøtiltag.

Supply er ansvarlig for indkøb, modtagelse og udlevering af alle materialer og forsynger, der anvendes på basen. Afdelingern driver et mindre byggemarked og er ansvarlig for driften af en lille lokal genbrugsstation.

Services dækker: Hotel og indkvartering, delikatessebutik, buffetrestaurant, køkken bageri, rengøring, vaskeri, renseri, skræfferi og fritidsaktiviteter. Sidstnævnte er fordelt på fire steder: Et fritidscenter (Community Activity Center), et bowlingscenter, et hobbyværksted (Arts & Crafts) og et Fitness og Sports Center.

Health Services eller basens lægehus fungerer både som praktiserende læge og skadestue samt varetager arbejdsrelaterede og forebyggende helbredsundersøgelser og i begrænset omfang tandpleje.

Administration: Site Management (direktion), HR-afdeling (personaleadministration), IT-afdeling (drift af servere og netværk), kvalitetsafdeling samt økonomi- og regnskabsafdeling (løn, regnskab samt intern revision).


Fritiden
Man keder sig ikke på Thule Air Base. Der er fritidsmuligheder for alle. I Base Gym kan man dyrke alle former for sport - både på hold og individuelt.

Om vinteren arrangeres skiture samt slædeture og om sommeren bl.a. vandreture, maratonløb og cykelløb. Herudover er der en del andre mere kreative aktiviteter som Polar Bear Swim eller den årlige konkurrence i at bygge det mest vanvittige fartøj, som efterfølgende afprøves på Lake Sparum.

I Arts & Crafts kan man lave keramik, lædersløjd, indramme billeder, trykke T-shirts etc. I Community Activity Center hygger man sig på Internet-caféen, spiller billard, på spillemaskiner eller golfsimulator, læser på biblioteket eller lejer en video.

Endvidere fejres Den Grønlandske Nationaldag, Skt. Hans aften, amerikanernes uafhængighedsdag den 4. juli, Thanksgiving (den sidste torsdag i november) samt jul og nytår. Mange af arrangementerne arrangeres af Recreation Services, og det er for det meste gratis at deltage.


Uddannelse af unge grønlændere
GC er én af Grønlands største arbejdspladser. Derfor deltager vi aktivt i den faglige uddannelse af unge mennesker i Grønland. En ungsomsvejleder på basen tager sig af de ca. 25 grønlandske praktikanter som kommer fra Grønland. Vi tilbyder mange forskellige typer uddannelsesforløb, lige fra praktikophold til lærlingeuddannelser som automekaniker, elektriker m.m.


Læs mere
www.gc.gl kan du læse meget mere om GC og Thule Air Base. Du finder ansættelsesbetingelser og et ansøgningsskema. Du finder informationer om livet i Thule, om årets gang, om at arbejde der, om boligforholdene og om fritidsmulighederne. Du finder du også bladet Pituffik News, der kan downloades som pdf fil.

Kommuner/byer