Greenland Contractors (GC) er et interessentskab bestående af MT Højgaard a/s og Inuit Service Company A/S. GC udfører service, drift og vedligehold på Thule Air Base i Grønland for US Air Force.

I 1952 gik seks danske entreprenørvirksomheder sammen og stiftede Danish Arctic Contractors I/S (DAC) for at være med i kampen med de store amerikanske entreprenørvirksomheder om byggeopgaverne på såvel Sondrestrom Air Base som Thule Air Base i Grønland. Grønlands Hjemmestyre indgik i 1985 i samarbejdet, idet Greenland Resources A/S og de seks entreprenører i DAC etablerede Greenland Contractors I/S med henblik på gennemførelse af service- og vedligeholdelseskontrakter for US Air Force på baserne i Grønland.

I dag er det GCs opgave at drive Thule Air Base og alle de støttefunktioner, der er nødvendige for driften. Det gælder infrastrukturen, el-produktion, sundhedsvæsen, boliger, fritidsaktiviteter osv.

Thule Air Base kan i virkeligheden sammenlignes med et lille bysamfund. Pga. basens beliggenhed i det nordvestlige hjørne af Grønland, i et ellers øde og ufremkommeligt område, er basen nødt til at indeholde alt, hvad der skal bruges for at få hverdagen til at fungere. Basen har f.eks. lufthavn, eget brandvæsen, bowlinghal, biograf, sports- og fitnesscenter, køkkener, og selvfølgelig boliger til de ansatte.

Det amerikanske luftvåben, US Air Force, har ansvaret for den militære del af
basens aktiviteter, mens GC har ansvaret for alt det udenom.


Mange typer job
Fordi GCs opgaver spænder så vidt, tilbyder GC også en masse spændende jobmuligheder for de ansatte, og for folk som godt kunne tænke sig at arbejde på en helt speciel arbejdsplads som Thule Air Base.

Vi ansætter medarbejdere inden for næsten alle tænkelige typer job, og de ansatte har derfor mange forskellige former for uddannelse. Vi beskæftiger såvel faglærte som ufaglærte, specialister og ledende medarbejdere inden for adskillige områder.

Hvem laver hvad?
Operations står for den daglige drift og vedligeholdelse af basen herunder en teknisk afdeling, en udførende afdeling/entreprise, en forsyningsafdeling, en transportafdeling, en kommunikations/elektronikafdeling, lufthavnen, havnen, samt brandstationen.

Engineering kan sidestilles med en teknisk forvaltning med en rådgivende ingeniørafdeling, en projekt- og ejendomsforvaltning, en miljøafdeling, samt en arbejdsmiljøafdeling.

Supply er ansvarlig for indkøb, modtagelse og udlevering af alle materialer og forsyninger, der anvendes på basen. Afdelingen driver et mindre byggemarked.

Services er ansvarlig for indkvartering, køkken, kantine, delikatesse, rengøring, vaskeri, renseri, skrædderi og fritidsaktiviteter, herunder bl.a. biograf, bowling, sports- og fitnesscenter samt et fritidscenter (Community Center).

Health Services eller basens lægehus fungerer både som praktiserende læge og skadestue samt varetager arbejdsrelaterede og forebyggende helbredsundersøgelser og i begrænset omfang tandpleje.

Administration består af Site Management (direktion), HR & Site Management Support, IT-afdeling (drift af servere og netværk), kvalitetsafdeling samt økonomi- og regnskabsafdeling.

Fritiden
Man keder sig ikke på Thule Air Base. Der er fritidsmuligheder for alle.
I sports- og fitnesscenteret kan man dyrke alle former for sport – både på hold og individuelt.

Om vinteren arrangeres skiture samt slædeture og om sommeren bl.a. vandreture, maratonløb og cykelløb. Herudover er der en del andre mere kreative aktiviteter som Polar Bear Swim eller den årlige konkurrence i at bygge det mest vanvittige fartøj, som efterfølgende afprøves på Lake Sparum.

I Community Center hygger man sig i Café Cool, læser i bogcaféen eller benytter Internetcaféen. Man kan spille billard, på spillemaskiner eller golfsimulator eller leje en DVD, og for de kreative er der mulighed for keramik, billedbehandling mv.

Endvidere fejres Den Grønlandske Nationaldag, Skt. Hans aften, amerikanernes uafhængighedsdag den 4. juli, Thanksgiving (den sidste torsdag i november) samt jul og nytår. Mange af arrangerementerne arrangeres af afdelingen Activities, og det er for det meste gratis at deltage.


Uddannelse af unge grønlændere
GC er en af Grønlands største arbejdspladser. Derfor deltager vi aktivt i den faglige uddannelse af unge mennesker i Grønland. En ungdomsvejleder på basen tager sig af de op til 25 grønlandske praktikanter, som kommer fra Grønland. Vi tilbyder mange forskellige typer uddannelsesforløb, lige fra praktikophold til lærlingeuddannelser som automekaniker, elektriker mm.


Læs mere
www.gc.gl kan du læse meget mere om GC og Thule Air Base. Her finder du også ansættelsesbetingelser og ansøgningsskema samt informationer om livet i Thule, om årets gang, samt om boligforhold og fritidsmuligheder.