Historik

Mittarfeqarfiit – Grønlands Lufthavnsvæsen er et Grønlands Selvstyre-ejet virksomhed, der har til formål at drive flyvepladser i Grønland. I 2010 driver Mittarfeqarfiit således i alt 59 pladser med regelmæssig beflyvning, enten som ruteflyvning eller rute-taxa beflyvning med mindre helikoptere. De 59 pladser er fordelt med 13 lufthavne for fastvinget beflyvning, 4 heliporte og 42 helistop, der alene er godkendt til rute-taxa beflyvning.

De direkte ruteflyvninger mellem Grønland og Europa foregår i dag fra enten Kangerlussuaq og Narsarsuaq, og der ud over er der regelmæssig flyvning mellem Kulusuk og Nerlerit Inaat (Constable Pynt) på østkysten og Island. De øvrige 9 lufthavne fungerer primært som indenrigslufthavne, og er vigtige brikker i den grønlandske infrastruktur, da der hverken er vej- eller jernbaneforbindelser byerne imellem.


Mittarfeqarfiit har ca. 400 ansatte, men her ud over beskæftiger Mittarfeqarfiit gennem servicekontrakter med andre firmaer, ca. 200 personer, idet blandt andet de mindre helistop i bygderne er bemandet af personale fra KNI-Pilersuisoq, og heliportene med personale fra Air Greenland A/S.

På de 13 lufthavne bemander Mittarfeqarfiit selv de lufthavnstjenester, der ligger til grund for pladsernes godkendelse og der er gennem årene opbygget et uddannelseskoncept, der tager udgangspunkt i at Mittarfeqarfiit selv varetager de lovpligtige uddannelser, der danner grundlag for den daglige drift. Til varetagelse af AFIS-uddannelserne, har Mittarfeqarfiit en godkendt skole, beliggende i Narsarsuaq.

I Narsarsuaq og Kangerlussuaq driver Mittarfeqarfiit egentlige lufthavnshoteller, ligesom der er Mittarfeqarfiit drevne nødindkvarteringer på lufthavnene i Qaarsut og Nerlerit Inaat

Yderligere oplysninger kan ses i årsrapporterne under www.glv.gl


Mittarfeqarfiits mission

Mittarfeqarfiit - Grønlands Lufthavnsvæsen´s mission er, som koncessionshaver, at drive flyvepladser (lufthavne, heliporte og helistop) i Grønland, inden for rammerne af den grønlandske trafikpolitik, i henhold til de regler og bestemmelser, der i kraft af lov om luftfart, til enhver tid er gældende på området.

Mittarfeqarfiit’s virksomhedsgrundlag er herunder:

  • at producere service og sikkerhed til luftfarten, med det formål at medvirke til risikodæmpning i lufttrafikstyringen inden for Sønderstrøm FIR
  • at producere service og sikkerhed til områder relateret til luftfarten, med det formål at medvirke til at give brugerne af de grønlandske flyvepladser med tilhørende faciliteter en så positiv tilgang til området som muligt.


Mittarfeqarfiits vision

Mittarfeqarfiit skal levere den bedste lufthavnsservice og -drift, efter internationale standarder. Servicen skal:

  • Understøtte det grønlandske samfund og erhvervsudvikling
  • Fokusere på luftfartsselskaber og deres passagerer


Kontaktoplysninger

Har lufthavne og lufthavnsdrift din interesse, er du velkommen til at kigge indenfor på vores hjemmeside eller tage kontakt til os telefonisk eller pr. mail.

Fra hjemmesiden kan du endvidere se ledige stillinger og sende ansøgning på en af vores ledige stillinger. Hvis der ikke lige er en ledig stilling indenfor dit område og kunnen, er du altid velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning alligevel fra hjemmesiden. Vi vil herefter tage en vurdering og melde tilbage så snart vi kan.

Personale- og Uddannelsesafdelingen
Postboks 1036
DK-3900 Nuuk

Tlf: +299 32 60 05
Hjemmeside: www.glv.gl