Gjob.dk - Sundhedsvæsnet i grønland

Det største og mest kendte hospital i Grønland er Dronning Ingrids Hospital, som ligger i Nuuk og er landshospitalet. Det øvrige Grønland er inddelt i fem regioner, som hver har et regionssygehus i de største byer, et sundhedscenter i hver af de mindre byer samt konsultationer i bygderne, der også serviceres af sygehusenes og sundhedscentrenes personale.

I sundhedsvæsenet i Grønland kan du være sikker på at komme til at arbejde bredt indenfor dit fag. På de små sygehuse er der få medarbejdere, og det er derfor vigtigt, at alle bidrager for at få tingene til at fungere. Det betyder, at du vil komme til at bruge dit fag på en helt anden måde, end hvis du arbejdede på et dansk sygehus. Du vil sikkert opleve, at du kan meget mere, end du troede, når du står i situationer, hvor det er påkrævet.

Der er dog ingen, som står alene i uoverskuelige situationer. Der er altid eksperter på landshospitalet i Nuuk, Dronning Ingrids Hospital, som kan nås med et telefonopkald, og alle patienter overflyttes til Dronning Ingrids Hospital, hvis de kræver mere pleje eller behandling, end man kan tilbyde på de små sygehuse.

Gjob.dk - I grønland er tiden en anden

Hvis du overvejer at flytte til Grønland og arbejde i en kortere eller længere periode, eller måske permanent, er der nogle ting du bør overveje. Hvilken form for samfund vil du og eventuelt din familie trives i? Vil du gerne ud i en lille bygd, hvor alle kender hinanden, hvor I hurtigt bliver en del af lokalsamfundet, og hvor du vil få et relativt stort fagligt ansvar? Eller er du mere til en af de større byer, hvor der er en smule anonymitet, og hvor I er flere om det sundhedsfaglige ansvar? Det kan også være, du bestemmer dig for at tage en middelvej, og flytte til en af Grønlands mindre byer.

Du skal også overveje, hvorvidt du har lyst til at bo højt mod nord, hvor midnatssolen lyser op i flere måneder om sommeren, og hvor vinteren primært byder på indendørs hygge men også slædehundekørsel og skisport. Her er klimaet barsk men smukt. I Sydgrønland er klimaet mildere, og landskabet minder mere om det, vi kender fra Skandinavien med træer og vegetation, men der er også store fjordsystemer, som inviterer til sejlture, ligesom man finder det i resten af Grønland.

Gjob.dk - Ny jobportal

Hvis du har lyst til at arbejde i Grønland, men ikke
finder din drømmestilling opslået, så send os en
uopfordret ansøgning på personale@peqqik.gl, eller
opret en jobagent på www.gjob.dk, hvorefter du vil få tilsendt relevante stillinger indenfor dit område direkte til din mailboks. På www.gjob.dk kan du desuden læse mere om sundhedsvæsenets organisering.